0

Д юкенс Назон вкара два гола при успеха с 4:0 над Хебър. Всъщност той можеше с лекота да стигне и до хеттрик, но направи два пропуска, а освен това Иван Турицов не даде на хаитянина да бие дузпата, от която оформи крайният резултат. Все пак на „Армията“ си има йерархия. Въпреки това Назон без никакво съмнение прави най-добрия си сезон на клубно ниво. Той вече има 14 гола в Първа лига, а най-доброто му постижение е 10 от сезон 2014/15, когато носи екипа на представителя на Лига 3 – Сен Кентен.

Буквално Дюкенс Назон е обиколил света в своята кариера, като освен в родната Франция и страната, която представлява – Хаити, е играл още за отбори от Индия, Англия, Шотландия и Белгия. Той обаче никъде извън Франция не е вкарал двуцифрен брой голове. 

През миналия сезон 29-годишният нападател отбеляза 8 попадения във второто ниво на Франция, носейки екипа на Кевили. Много любопитен е неговият престой в Уулвърхемптън. Той е купен от „вълците“, но не играе за първия тим, а за този до 23 години, където постига добър коефициент. За 5 мача бележи 2 пъти. Вкарва във вратите на Суонзи и Брайтън. Любопитно е, че на вратата на „чайките“ е испанският национал Роберт Санчес, който и понастоящем е титуляр за първия тим на представителя на Висшата лига.