0

Л окомотив Пловдив изпусна победата при домакинството си на Хебър, макар да вкара цели 5 гола. Въпреки че поведоха с 3:1, „смърфовете“ завършиха наравно – 3:3, изпускайки 3-те точки в последната секунда на мача. Две от попаденията на пловдивчани пък бяха отменени.

Гостите от Пазарджик излязоха напред в резултата след едва три минути игра, когато Душан Вукович стреля директно от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, а с помощта на напречната греда матира Кристиан Томов. 

Четвърт час след началото на срещата Локомотив изравни. Ангел Лясков даде прекрасен диагонален пас за Жулиен Лами, който си овладя, елиминира Божидар Пенчев и с шут в близкия горен ляв ъгъл се разписа за 1:1.

В 20-ата минута Лясков изведе Владимир Медвед отляво, той проби по фланга, навлезе и шутира елегантно към далечния ъгъл, като я прати в мрежата, но попадението не бе признато заради засада.

В 32-ата минута Христо Иванов стреля към вратата на Петър Дебърлиев, но стражът на Хебър се намеси рутинно. След това Дебърлиев обаче сбърка и подари топката на Ангел Лясков, който изведе Димитър Илиев, а капитанът на домакините не сбърка и даде аванс на Локо Пд.

В 54-ата минута Локо отбеляза и трето попадение, с което до голяма степен уби интригата в срещата. Жулиен Лами получи пас от Димитър Илиев в наказателното поле и нанесе елегантен удар към далечния десен ъгъл, с което вкара втория си гол в мача и покачи преднината на домакините на 3:1. 

Локо Пд и Хебър подновиха първенството след паузата
Локомотив Пловдив Хебър Пазарджик Локомотив Пловдив Хебър Пазарджик Локомотив Пловдив Хебър Пазарджик
30

В 80-ата минута падна четвърто попадение във вратата на Хебър, което обаче не бе признато заради засада. 

В следващите минути Хебър организира няколко нелоши атаки и в добавеното време логично успя да върне едно попадение. Влезлият от пейката Калоян Кръстев получи хубав извеждащ пас от Набил Макни, след което излезе очи в очи с Томов и с дебютния си гол за "гробарите" го преодоля за 3:2.

В седмата добавена минута Хебър възкръсна и стигна до изравнително попадение, след като гостите организираха бърза контраатака, Георги Търтов изведе Набил Макни на стрелкова позиция, а той от близка дистанция порази вратата на Локомотив за крайното 3:3

Така „железничарите“ остават на шесто място в класирането с актив от 12 точки, докато Хебър продължава да заема 14-ата позиция в подреждането с едва 5 точки на сметката си.