0

Л юксембург и България завършиха при нулево равенство в приятелски мач, игран на „Стад де Люксембург“.

И двата тима има своите шансове да победят, като домакините удариха греда. Гол на Спас Делев в средата на първата час пък бе отменен заради игра с ръка. Двубоят ще се запомни и с огромния брой картони, които бяха вдигнати – 13 жълти и 1 червен, показан на Даниел Синани от люксембургската селекция.

Така Люксембург развали победната серия на националния селекционер Младен Кръстаич, който постигна три победи при първите си три срещи начело на „лъвовете“. Все пак сърбинът остава непобеден.

Той направи известни промени спрямо състава, който победи Кипър преди четири дни. 

На вратата Светослав Вуцов замени Даниел Наумов, а Валентин Антов започна като титуляр в тройка в отбрана с Антон Недялков и Петко Христов. 

В средата на игрището за България стартираха Йоан Стоянов, Радослав Кирилов, Филип Кръстев, Илия Груев и Димитър Велковски. 

Напред атаката на нашите поведоха капитанът Кирил Десподов и Спас Делев.

В 20-ата минута топката се спря в мрежата на Люксембург след точен удар на Спас Делев, който матира отбраната на домакините през центъра, но съдията от Литва Манфредас Лукянчукас прецени, че българският нападател е играл с ръка преди да прониже вратаря Шон и попадението беше отменено. 

В 22-ата минута родните национали създадоха първия си шанс от статично положение. Десподов залъга двама след късо изпълнение на корнер и качи топката на главата на Антов, но бранителят на Монца не успя да насочи добре топката с гръб към вратата.

Десетина минути преди почивката Кирилов излезе сам срещу Шон, но стреля право в тялото на вратаря с по-слабия си ляв крак. 

Люксембург - България, приятелска среща
Люксембург България Люксембург България Люксембург България
37

Винсент Тил опита да застраши вратата на Вуцов от пряк свободен удар, но стреля високо от иначе добрата позиция. "Трикольорите" отвърнаха с още едно чисто положение - Делев получи топката полуобърнат към вратата и стреля с ляв крак по диагонал, но Шон показа изключителен рефлекс.

В 53-а минута домакините изпуснаха много сериозен шанс. След извеждащ пас Бонет преодоля Светослав Вуцов, но от съвсем малък ъгъл не успя да вкара на празна врата. 

Четвърт час след началото на второто полувреме Евандро Борхес също можеше да открие резултата, след като с чудесен удар от 15 метра препарира Вуцов на голлинията, но гредата спаси българския отбор. Скоро след това Кръстев бе оставен в наказателното поле на домакините, но изстрелът на халфа излезе в аут.

В средата на полувремето пък Светльо Вуцов напусна непремерено голлинията си и не успя да пресече една дълга топка. За негово щастие и на целия български състав, български бранител успя да блокира Борхес от нанасяне на опасен удар посока празната врата.

Три минути преди изтичането на редовното време Даниел Синани извърши грубо нарушение срещу Илиан Илиев и му бе показан втори жълт и съответно червен картон.