0

Е дно от големите завръщания в Битката за Тракия ще бъде това на Тодор Неделев. Любимецът на бултрасите пропусна есенното дерби срещу Берое заради злополуката с автобуса на националите в Тбилиси и претърпяната операция на черепа. В неделя 30-годишният капитан на „канарчетата“ ще запише 22-ото си участие в Битката за Тракия, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

С това той ще влезе в Топ 3 за всички времена сред играчите, защитавали жълто-черната фланелка в този сблъсък. Той ще подели тази позиция във Вечната ранглиста с друга легенда – Славчо Хорозов. Той е записал своите 22 мача между 1975 и 1991 година. На първо място е Динко Дерменджиев с 26 мача, а втори е Видин Апостолов с 24.

За момента обаче активът на Неделев в шампионатни мачове не е положителен и неприятните спомени са повече. От 21 двубоя той има 7 победи, 6 равенства и 8 поражения. В 15 от тях е останал във всичките 90 минути терена, 4 пъти е бил сменян, а два пъти е влизал от пейката.

Активът му включва общо 7 гола и 6 асистенции. Най-силно се представи на 7 декември 2019 година. Тогава Ботев спечели на базата си в Коматево с 3:1. Неделев откри резултата в 9-ата минута, а асистира на Станислав Шопов, който в 62-ата минута реши мача, оформяйки крайното 3:1 за Ботев Пд.

Що се отнася само до головете за „канарчетата“ в това дерби, капитанът на тима дели четвъртото място за всички време. Той и Георги Славков са с по 7 попадения. Първи е Атанас Пашев с 13, следват Динко Дерменджиев с 12 и Добрин Ненов с 9.