0

В торият в класирането Черно море посреща лидера Локомотив Пловдив в третия и последен мач от съботната програма на efbet Лига.

Двубоят започва в 20:15 часа на „Тича“ във Варна и ще може да бъде наблюдаван в ефира на DIEMA SPORT.

Едва ли преди сезона някой е очаквал подобен старт и от двата тима и в средата на 13-ия кръг те да окупират първите две места. Заради изявите на „зелено-белите“ и пловдивчани се заговори и за определен интерес към двама футболисти от съответните състави – Иван Дюлгеров от Черно море и Петър Андреев от Локо Пд.

Специално варненци счупиха куп клубни рекорди с представянето си от началото на сезона, а същото важи и за дългогодишния треньор на тима Илиан Илиев. „Моряците“ са и единственият непобеждаван отбор от старта на кампанията. Самият Илиев ще може да разчита на Пабло Гарсия и Исмаил Иса в днешната битка със „смърфовете“.

Битка, която може да изкачи морския тим на върха. Към момента Черно море има 28 точки и е само пункт зад лидера Локомотив Пд.

„Железничарите“ пристигат в морската столица с Хорхе Сегура, който изпусна двубоя срещу ЦСКА преди седмица. Колумбиецът бе наказан срещу „червените“, а това отвори огромна пропаст в „черно-бялата“ защита. Калоян Костов и Тодор Павлов са с травми за "смърфовете". Капитанът и лидер на тима Димитър Илиев обаче ще се завърне сред титулярните 11 на Александър Томаш.