0

К ато политик, без да взима категорична позиция, претендентът за президентския пост на БФС и бивш нападател на ЦСКА Димитър Бербатов коментира дипломатично изцепките в сектор А на „Българска армия“ снощи на ЦСКА-София – ЦСКА 1948 (2:1).

Димитър Бербатов коментира ексцесиите на дербито между отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948, спечелено с 2:1 от тима на "Армията". В сектор А срещу делегацията на ЦСКА 1948, в която имаше и жени от маркетинговия отдел, полетяха седалки, бутилки. Бербатов увери, че не е станал пряк свидетел на грозните сцени, но е бил информиран за станалото.

"Неприятни сцени. Въпреки конкуренцията трябва да има уважение, когато идва делегацията на гостуващия отбор.

Стюардите и охраната се справиха, доколкото знам. Има още какво да работим върху гостоприемството, когато отидем на другите стадиони“, заяви Бербатов.

Спонсорът на ЦСКА 1948 - Цветомир Найденов, който е и заклет привърженик на „червените“, пусна окуражителен пост във Фейсбук, въпреки разочарованието от загубата 1:2. 

„Добро утро, Армейци! ЛП 9 каза, че е доволен, а на него може да му се има доверие. Посоката е правилна. Сега вече още по-задружно и още по-сплотени!", написа Найденов във Фейсбук.

От своя страна спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков, който бе един от замеряните и псувани в сектор А, не искаше да коментира надълго ситуацията на трибуните на стадион “Българска армия”. Ради, който има над 200 мача с екипа на "червените" между 1980 и 1986 г., каза, че бившият му съотборник Георги Велинов и директорът на ЦСКА-София Филип Филипов-Фичо, са го посъветвали да напусне сектора за собствената му сигурност: "Не ми се коментира, поради причини, които са ясни. Може би ще организираме пресконференция, ще се консултирам с клуба. Не съм разочарован - тук не знам какво цари. Бях посъветван от Георги Велинов и Филип Филипов да напусна стадиона”, каза Здравков.