0

"Много съм горд и щастлив да се върна в София като треньор на ЦСКА. За мача със Сепси  - странно е да поема тима на "полувремето", след като първият мач е вече изигран, но това е положението", обяви Нестор Ел Маестро.

"На хартия ние имаме повече качество и имаме по-добър отбор. Но видяхме миналата седмица, че това не значи много. Пак на хартия, когато загубиш първия мач 0:2 вкъщи, шансовете да продължиш са малки. Но ние искаме да покажем, че футболът е страхотна игра, в която статистиките не винаги са решаващи. Вярваме, че можем да продължим", каза той.

"Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък около полунощ и без да размишлявам много взех самолета и бях в София в петък сутринта, защото ЦСКА е много голям клуб. За много треньори е чест да бъдеш треньор на ЦСКА. Чувствам, че имам недовършена работа тук. В ЦСКА се чувствам като у дома. Много обичам този велик клуб. Не размишлявах много", призна треньорът.

"Много клубове често сменят треньорите, това е част от нашата работа. Специално в нашата част на света - на Балканите това е нещо нормално. Позитивното е, че нещата в ЦСКА се променят. Господин Илич започна и завърши един сезон, което е стъпка в правилната посока", отчете Нестор.

"Ние имахме четири много интензивни дни. Свършихме много работа. Фокусът разбира се беше върху утрешния мач, но сезонът ще продължи и след утре независимо от резултата. Отговорът, който видях от играчите, беше положителен. Искам да играем различен стил на футбол от това, което беше миналия сезон, но и в сравнение с това, което аз играх преди пет години. Без да ви казвам твърде много. Ще играем по по-активен начин. По начин, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА, към който има такива очаквания", каза още той. 

"Аз винаги съм доволен от играчите, с които разполагам. Аз съм треньор, който винаги се адаптира към решенията на клуба, но това лято видях една голяма инвестиция от собствениците. Фантастични играчи дойдоха в нашия клуб. Сега ние трябва да ги подредим в правилната концепция много бързо. Това ще бъде ключът към успеха през този сезон", обяви спецът.

"Трудно се сравнява и нечестно би било. Аз формирам лична връзка с играчите си. Ако трябва да кажа, че единият ми отбор е по-добър, няма да се чувствам добре. Това няма да е честно спрямо футболистите, с които разполагах миналия път. В момента имаме фантастична група, с която е много забавно да се работи. Моите очаквания са като клуб и на феновете - много високи", добави Ел Маестро. 

"След 2019 работих в три големи клуба в три различни държави. Със сигурност освен повече, че спечелих повече пари имам и повече опит. Това беше шега. Със сигурност сега съм по-добър треньор. Сега на 40 години съм с пет клуба зад гърба си със сигурност съм по-добър отколкото 35-годишен с един клуб. На няколко пъти бях близо до това да се върна. През тази седмица отново се чувствам жив. Обратно на терена съм и това ме прави много щастлив", призна Нестор.

"Не искам да казвам кой ще е втори капитан. Имаме няколко капитани в нашия отбор, така че въпросът е все едно да питате кой ще е пети или шести капитан и мисля, че това не е толкова важно. Всички, които са тук, са в състояние да играят. Амос Юга работи за да се върне в игра. Последната информация, която имам е, че ще отсъства три седмици до месец", завърши той.