0

И лиан Илиев ще е предводителят на Черно море при завръщането в Европа след 9-годишна пауза. За последно „моряците“ играха в турнирите през 2015 година под ръководството на покойния Никола Спасов и отпадна от Динамо Минск след 1:1 и 0:4. Сега шест години и половина, след като пое варненския тим, Илиан Илиев ще опита да върне хубавите мигове, които клубът изживя в Европа през 2008-а.

Тогава отстрани два съперника – Санта Хулия от Андора и Макаби Нетания от Израел преди да отпадне достойно от Щутгарт. За момента обаче специално на Илиан Илиев не му върви в Европа и той не е успял да елиминира нито един съперник в турнирите. Не че опитите са били много – само два. В първия Илиан и отборът му не бяха фаворити. Става дума за двубоите между Берое и Рапид Виена през 2010 година. „Зелените“ от Стара Загора не можеха да домакинстват на своя стадион и приеха австрийския гранд на „Георги Аспарухов“ в София. Гостите откриха в края на първата част от дузпа, но 5 минути преди края Владислав Златинов изравни след асистенция на Стойчо Младенов-младши. В ответния мач домакините взеха своето и спечелиха с 3:0.

Две години по-късно през 2012-а и Левски отпадна под ръководството на Илиан Илиев, като този път тимът на варненеца бе фаворит. „Сините“ победиха в първия мач на „Герена“ Сараево с 1:0 с гол на Симеон Райков, но се изложи в реванша и отпадна след слаба игра и загуба с 1:3. Сега Илиан Илиев ще направи трети опит за първи краен успех като треньор в Европа, а този път ще бъде с родния си тим.

Още - четете броя на "Мач Телеграф"