0

О т Ботев (Пловдив) ще поставят видеостена на стадион "Христо Ботев" за градското дерби с Локомотив от първия кръг на Първа лига, съобщиха от футболния клуб. Двубоят между двата тима е в неделя (16 юли) от 18:30 часа на "Лаута".

В понеделник бе подписано споразумение между двата клуба мачът да се проведе без гостуваща публика на "канарчетата" заради ремонтните дейности на стадиона на Локомотив. От Ботев Пловдив обявиха, че заради това ще поставят видеостена на "Колежа", за да могат привържениците на "жълто-черните" да подкрепят своите любимци.

Стената ще бъде разположена на терена на стадион "Христо Ботев", с лице към Централната трибуна, където ще бъдат настанени феновете, а вратите на стадиона ще бъдат отворени в 17:00 часа.

"С оглед малкото разстояние между двата стадиона, силната подкрепа от трибуните на "Колежа" със сигурност ще даде тласък на "жълто-черните" футболисти в дербито. За да бъдат изпратени подобаващо, автобусът с играчите и треньорския щаб на "канарчетата" ще мине през ул. "Богомил" до стадион "Христо Ботев" около 16:30 часа в неделния ден - непосредствено преди пристигането си на "Лаута"", написаха от Ботев Пловдив.