0

Н яколко чуждестранни футболисти се очаква да дойдат на проби в Локо Пд за старта на зимната подготовка. Вестник „Мач Телеграф“ съобщава, че сред тях със сигурност ще има поне двама нигерийци. Става въпрос за защитник и нападател.

Селекцията в Локо Пд продължава, макар още да няма потвърждение за сделка с ЦСКА 1948 за исканите от „червените“ футболисти, от която в клуба очакват сериозен приход. За пролетния дял в състава на Александър Томаш вече са сигурни нидерландецът Джовани Трупе (десен бек) и естонецът Ерик Сорга (нападател). При положение, че поне Бирсент Карагарен и Матеус преминат при „червените“ от Бистрица Локо със сигурност ще привлече и ново крило. Ако се потвърди първоначалната договорка за пакетна сделка, която да включва още Райън Бидунга и Джовани, ще се търси и нов централен защитник.

Към момента от Локо проявяват интерес към десния бек на Спортист Своге Богдан Костов, но от втородивизионния клуб искат трансферна сума. Същото се отнася и за Септември, който няма да пусне без пари левият си бек Мартин Ачков. На „Лаута“ се надяват обаче, че ще успеят да вземат футболиста от лятото като свободен агент.