0

Л егендата на Левски Николай Илиев сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата битка между „сините“ и ЦСКА. Той посочи кое ще бъде ключовото и разкри какво го притеснява в българския футбол на този етап. 

„Следя как се развиват нещата и процесите в Левски. Докато тези, които ръководят на всички нива в момента футбола в България не се замислят за бъдещето и за младите родни играчи, няма как да имаме силен национален отбор. Дано нещо в тази посока да се промени и повече родни таланти да играят във водещите български отбори. Сега предстои много важен мач за Левски. Този двубой е ключов за феновете и на двата отбора. Независимо, че ЦСКА е в много слаба форма и е на незавидната 12-та позиция всички трябва да са наясно, че този мач няма да е никак лесен. В този двубой няма никакво значение формата на двата отбора. Въпросът е кой от двата тима ще е по-концентриран и амбициран. Този отбор, който се раздаде повече на терена, ще стигне до победата. В много случаи, когато единият отбор е бил с класи над другия се е случвало този в по-лошо състояние да триумфира. Дай Боже, Левски да победи".

"За мен това е задължително в този момент! Това ще бъде огромна радост за нашата публика. И двата отбора загубиха последните си мачове, но този двубой няма нищо общо с останалите. Този мач ти дава огромно самочувствие за битките занапред в първенството. Все пак си победил ЦСКА! Те мислят по абсолютно същия начин. Играчите на Левски трябва да са много внимателни и концентрирани. Не бива да подценяват този двубой. Този мач се печели със сърце! През годините се е случвало „сините“ да са в по-слаба форма, но да печелят с разлика, както и обратното".

Цялото му изказване четете в днешния брой на "Мач Телеграф"