0

Щ е има ли вратарска драма в Левски или не? На „Герена“ ще бъдат на тръни до четвъртък, научи „Мач Телеграф“. Както е известно, титулярът Николай Михайлов получи травма при гостуването на Лудогорец и се наложи да бъде заменен принудително от Пламен Андреев. Това се оказа един от ключовите моменти в двубоя, който в крайна сметка завърши със загуба – 1:2. Андреев направи едно впечатляващо спасяване, но ако имаше повече опит, то можеше и да не се стигне до попадението на Сотириу в последната минута.

До този момент младокът бе титуляр в мачовете от турнира за Купата на България, но в тях „сините“ срещнаха предимно съперници от Втора лига. Освен това на скамейката в повечето случаи бе Николай Михайлов, за да може Станимир Стоилов да има известна застраховка. Сега обаче ситуацията е коренно различна, защото Андреев ще трябва да бъде титуляр в елита, което се очертава, ако Михайлов не се възстанови до дербито с Локомотив Сф в събота. Резерва на 19-годишният вратар пък ще бъде Йоан Загоров, който все още е непълнолетен – на 16 години. Михайлов мина вчера прегледи, а на „Герена“ се надяват, че ще излезе нещо дребно. Точната диагноза обаче ще стане ясна днес. Почти сигурно е, че Ники ще почива поне до четвъртък, което пък поставя под въпрос и участие му в двубоя с „червено-черните“.

На „Герена“ се отказаха от възможността да се подсилят с още един опитен вратар в лицето на Мартин Луков. Стоилов предпочете да даде шанс на Андреев, за който се твърди, че е страхотен талант. „Докато съм треньор повече няма да привличаме вратари отвън!“, категоричен бе той. Стоилов дори издигна Андреев за втори капитан, за което „Мач Телеграф“ вече алармира, че може да се превърне в нож с две остриета. 

Иначе на „Герена“ се надяват, че Здравко Димитров ще бъде готов за събота, след като заради вирус пропусна двубоя с Лудогорец. Той остана в хотела, след като вдигна температура. Тестовете му за коронавирус обаче са отрицателни.