0

М ачът между Хубър и Септември днес предизвиква интерес най-вече от сблъсъка между двамата треньори – Николай Митов и Веско Великов. Двамата са нещо като астрални близнаци във футбола – имат еднакъв брой мачове в Първа лига. Водили са своите отбори в 70 двубоя, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Митов има три победи повече – 26, срещу 23 на Великов. За сметка на това загубите на Митов са повече 33 срещу 29. Двамата са имали своя час пик във футбола, след който кариерите им тръгват стремително надолу. Припомняме, че Ники Митов е част от голямата драма на Левски през 2013 година, когато отборът изпусна почти сигурна титла с равенството 1:1 срещу Славия на „Герена“. През същия сезон Митов победи в драматични мачове ЦСКА и Лудогорец с голове в последните минути. Провалът срещу „белите“ обаче буквално срина кариерата на Митов и след това той води предимно отбори или от Втора дивизия, или от дъното на Първа.

Върхът в кариерата на Веселин Великов пък е класирането с Дунав в европейските турнири. Тогава тимът от Русе се добра до Европа през 2017 година с четвърто място в „А“ група. Тогава Дунав игра директно в турнирите за сметка на ЦСКА, когото УЕФА не допусна заради промяната на регистрацията. Дунав отпадна още в първия кръг от казахстанския Иртиш. Подобно на Митов, и кариерата на Великов след този успех тръгна силно назад.

Още любопитни факти около сблъсъка – четете в днешния брой на в. „Мач Телеграф“