0

К апитанът на Пирин Николай Бодуров се завърна в игра в последния мач с Локо Сф (0:1), след като се възстанови от скъсани връзки на глезена. В понеделник той се надява да излезе за първи път на „Армията“ след завръщането си при „орлетата“. За четири сезона (2017 пролет – 2019 есен) в ЦСКА 36-годишният защитникът записа 95 мач и 4 гола, като паметно остава попадението му при елиминирането на Лудогорец за Купата в края на 2017 г. Пред вестник „Мач Телеграф“ Бодуров говори по актуалните въпроси, свързани с Пирин и „червените“ преди мача помежду им вдругиден.

- Николай, каква е нагласата в Пирин преди тежката визита на „Армията“ - ЦСКА е сериозен съперник, но и вие разполагате със силни единици.

- И аз мисля, че имаме наистина добри футболисти за Първа лига и не мога да си обясня защо така става, че нямаме резултати. Тренираме добре, но като дойде мачът, нещо не ни се получава, което е притеснително, вече 11 кръга. На „Армията“ знам, че Пирин е неудобен съперник за ЦСКА, но в близките години няма победа, само един хикс постигна. Там всички играят трудно, но аз винаги излизам с нагласата за победа и вярвам, че ще отидем и ще победим. Трудно ще е, няма лесен мач за нас, имайки предвид къде сме в класирането. Но това не може да ни спре да се целим в трите точки.

- Какви са впечатленията ти от настоящия ЦСКА? Те излизат срещу вас след загуба във Вечното дерби...

- Може би ще имат по-голяма мотивация да се реваншират пред феновете. Те не изгубиха просто от Левски, а изобщо не знам дали бяха на мача, казвам го честно. Такова поведение в дерби не е нормално, но с оглед на всички чужденци в състава, може би е дори закономерно. Видяхме, че в Левски българите теглят отбора напред, играха наистина мотивирано, знаят какво означава този мач, докато в ЦСКА само чужденци и те не осъзнават какво е този двубой за „Червена България“. Караха го по-лежерно, да мине срещата и всичко да е нормално, но за феновете не е нормално да загубиш по принцип. Не гледам много ЦСКА, но доколкото имам впечатления, с толкова много чужденци не мисля, че имат класа в състава, а и особено с този игрови стил, не са кой знае какво.

Цялото интервю с Николай Бодуров четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"