0

Н аставникът на Арда Николай Киров сподели след нулевото равенство в Кърджали срещу ЦСКА 1948, че вярва в класирането на неговия отбор за седмото място, което дава право на бараж за участие в Европа.

„Мисля, че се получи равностоен двубой. Имаше през първото полувреме някои ситуации пред противниковата врата, но мисля, че резултатът е реален с оглед показаното на терена“, коментира Киров. 

„Футболистите играха малко сприхаво. Мисля, че напрежението повлия двубоят да не е привлекателен за зрителите“, добави той. 

„През седмицата Чино получи мускулен проблем, който не му позволи на 100%. Това се видя през второто полувреме, когато се появи в игра.“

„Трябва да създаваме повече ситуации пред противниковата врата. Няма как да не вярваме в класиране на седмото място. Разликата е една точка. Групата е равностойна“, каза още Киров.

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев обяви след мача, че резултатът е бил закономерен.

"Двата отбора имаха положения, получи се равностоен мач. Очаквахме го и в доста моменти от играта успяхме да отговорим подобаващо. Резултатът е закономерен след видяното на терена. Нямахме типични централни нападатели. Като за 4-5 дни работа в една нова система отборът се справи добре, но има неща, които трябва да бъдат коригирани. 

Това са мачове с напрежение и определена цел и залог. На младите това ще им бъде един много сериозен опит."