0

С тарши треньорът на Левски Николай Костов говори преди предстоящото гостуване на „сините“ на Лудогорец на стадион „Хювефарма Арена“ на 3 април от 19:30 часа в мач от междинния 27-и кръг в Първа лига. 

Наставникът на Левски се пошегува, че играчите и съдиите са „предупредени“ преди двубоя и призна, че се надява на победа на „сините“ в Разград.

„Не можем да си позволим да запазваме никого. Предупредени са играчите, сигурно са предупредени и съдиите. Групата ще бъде публикувана по-късно. Очаквам да има качествен футбол в мача с Лудогорец, защото те притежават много интересни футболисти, които играят със самочувствие и са много креативни. Ние също разполагаме с такъв тип играчи и затова очаквам много интересен двубой“, започна Николай Костов.

„Аз го казах в шеговит тон за съдиите. Естествено, на най-добрия съдия е поверен мача и разчитаме на неговата справедливост и да си свърши работата. В предния мач помежду ни той беше в стаичката на ВАР и там не му се получава, защото не реагира в моментите, в които очаквахме. Ние в първия мач надиграхме Лудогорец, но загубихме три точки и оттам тръгна психологически надолу работата. За съдията това бе шега“, поясни старши треньорът на Левски.

„Не мислим за серията, а за моментното състояние на отбора. В последния мач повечето ни почитатели бяха разочаровани, защото не ни се получи второто полувреме. Но нека не забравяме добрите взаимодействия от първото полувреме срещу Славия. Вярвам в моите футболисти, че можем да победим. Играят със самочувствие и се надявам нашият отбор да излезе победител от този двубой“, каза още той.

„Стандартните положения са част от играта. Работим по тях. Срещу Лудогорец ще направим същите комбинации, нека играчите на Лудогорец бъдат готови за тях“, закани се Николай Костов.

„Ще вкараме много стрес, ако започнем да мислим за следващия и по-следващия противник. Избягвам тези разговори с футболистите, защото гледаме мач за мач и трябва да догонваме. Няма нужда от такъв стрес. Като изиграем мача с Лудогорец, ще видим с какво самочувствие ще сме, ще направим анализ и след това ще мислим за ЦСКА и Черно море“, завърши старши треньорът на Левски.