0

Т реньорът на Левски Николай Костов коментира старта на тима си за 2024 година и загубата от унгарския Вашаш с 2:3 след като "сините" поведоха с 2:0 в Белек, Турция.

"От резултата не сме доволни, но играта беше много добра като за първа проверка“, каза Костов. Той се спря на новото бразилско крило Фабио Лима, който замени на фланга продадения в Русия Роналдо.

"Фабио Лима е участвал в три-четири тренировки само. От тях имаше само едно тактическо занимание. 

Засега е по-наблюдателен, опитва се да се настрои към стила и изискванията си. Не сме били с големи очаквания към него от първия мач. Едно е сигурно - той е много добър играч и е добър човек", каза Николай Костов за новото бразилско крило.

 

„Нямахме добър баланс в двата отбора, които играха през двете полувремена. Всички имаха по 45 минути. С днешния мач завършваме първия микро цикъл - играчите бяха в анаеробен цикъл и силова подготовка. 

Нашата цел е да се завърнем към принципите на нашия футбол - позиционен", бяха първите думи на специалиста пред клубната телевизия.

"Нямахме добрия баланс, малко изнемогвахме в защита. Не бяхме стабилни, головете допуснахме след грешки. Забелязваме грешките и започваме да работим върху тях", сигурен е Костов.
"Искаме да говорим за младите в края на лагера, тогава мога да дам персонална оценка. 

Взели сме младите, за да се подготвят с първия тим. Участието им в тренировките е добро, доволен съм от старанието им", каза той за юношите в тима.

Източник: БТА