0

С тарши треньорът на Левски Николай Костов призна, че е изненадан от домакинската загуба с 1:2 от ЦСКА 1948 в първия кръг на футболното първенство. Наставникът на "сините" смята, че тимът му е имал игрово предимство през почти целия мач, но е допуснал груби грешки, най-вече при статични положения, които са се оказали решаващи.

“Във футбол най-важен е резултатът. Почнахме сковано, но преодоляхме това. Отбелязахме гол, можехме да вкараме и втори, но изравнителният гол ни смути. Мисля, че през втората част имахме надмощие, но противникът се бранеше много добре. Ситуации имахме, но нямахме някакви чисти положения. Накрая допуснахме и втори гол от статично положение и загубихме. Не очаквах такъв резултат. Очаквах да победим", каза Костов.

"Това, което тренирахме, не се получи толкова добре, тъй като играехме малко мудно. Направихме грешки в разиграванията, които бяха смущаващи и повлияха психически на младите играчи. Част от играта са статичните положения. Те се възползваха максимално от тях и спечелиха трите точки. За съжаление това е футболът. Губим първия мач на Герена и това ни разстройва психологически", добави още наставникът на Левски.

Естествено, доволен от победата бе старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски, но добави, че отборът му е много далеч от това, което той изисква.

"Труден мач за всеки отбор, който играе тук. В голяма част планът ни сработи. Имахме късмет и при вкарването на головете, но целта оправдава средствата. Тренираме доста статичните положения, тъй като разполагаме с играчи, които играят добре във въздуха. Имаме превъзходство, особено срещу противници, които добре ни затварят и пресират", каза Рибарски след срещата.

"Това е нов отбор, който тази победа ще му бъде ценна. Днес бяхме по-предпазливи и играхме с малка доза риск. Нашата цел е да побеждаваме всеки един мач. Днес се съобразихме със силните страни на Левски и ги неутрализирахме. Имаме двама нови, липсата на Ивайло Чочев си оказва влияние. Това са неща, които за съжаление, ще ни тежат, но се надявам да не се отразят. Искам да виждам, когато отборът е по-убедителен с топка и по-спокоен, но като първи мач на този стадион е нормално. Радвам се, че постигнахме резултат и минимизирахме шансовете на Левски за гол", добави специалистът.