0

Т реньорът на Левски Николай Костов заяви, че няма търпение да се поднови първенството. Утре „сините“ гостуват на Пирин в Благоевград.

Той призна, че продаденият в Гамба Осака бразилски нападател Уелтън оставя голяма празнина в отбора.

"Много ще ни липсва Уелтън. Те всички липсват, но Уелтън беше душата на отбора. Той беше изпратен подобаващо от публиката, защото беше неин любимец, беше сърцето и душата на тима. 

Трябва да намерим заместници на Уелтън, да търсим играчи, които са атрактивни, за да задоволяват нашата публика, която е доста взискателна", смята наставникът на "сините". 

"На всички нови играчи по света им се дава повече време, за да могат да се адаптират към съотборниците си, към атмосферата, към публика, към самия шампионат.

Така са и нашите футболисти. Но искаме или не искаме, трябва да им се доверим и да заместят тези, които са заминали. Предполагам, че са с добри качества, вярвам в това и се надявам максимално бързо да се адаптират", добави Костов.

"Имахме разговори за Бастунов, не се получиха нещата, пропаднаха. Така беше и с Колев (б. а. Алекс Колев от Крумовград). Все още търсим футболисти от Южна Америка", призна специалистът.

"Всеки българин е добре дошъл в Левски, стига да може да привлече вниманието ми и да отговаря на изискванията. Изцяло сме обърнали поглед и към нашата школа. 

Наблюдаваме всички български футболисти. Аз имам вече ясна представа, тъй като вече съм половин сезон в Левски. Ясно ми е кои играчи отговорят на стила на Левски", каза още треньорът.

"Много харесвам играчите си в момента и отношението им към тренировъчния процес. 

Надявам се игрите им да променят и психологията на нашите почитатели, на треньорите също. 

Оптимист съм, има прогрес, даже нямам търпение да започне шампионатът", призна той.

Костов е притеснен не само от утрешния съперник, но и от тежкия терен в Благоевград.

"Много от отборите играят трудно срещу Пирин, особено на техния терен. Съобразяваме се с този факт. Притесняваме се най-вече от терена, знаете, че не ни се получава играта, когато сме на по-лоши терени. 

Както за вас, така и за нас е загадка какъв ще бъде отборът без петимата основни играчи, които напуснаха клуба. 

Нямаме търпение да видим, защото контролните мачове са си контроли. Нека видим как е отборът, когато трябва да се играе за резултат и да се печелят точки", коментира той. 

"Една от неизвестностите е смяната на треньорите при съперника, нямаме голямо наблюдение от подготвителния им период. 

Имахме информация от Топузаков, но тя беше при предния треньор. 

Познавам треньора индиректно и стратегията му с отборите, с които е работил в Украйна. Знам какъв футбол изповядва. 

Очаквам нашият отбор да победи, защото сме по-силният отбор. И с подкрепата на нашата публика да вземем трите точки", каза той.

"В момента разчитаме на колективното мислене, на колективния дух, които да променят ситуацията в клуба. А що се отнася до изходящите трансфери - радвам се, че Левски нашумя с тях и вече се котира в Европа. Това е много добре за Левски", завърши Николай Костов.

Източник: БТА