0

Левски се върна на победния път с успех с 1:0 срещу Берое в мач от 30-ия кръг на футболното първенство и старши треньорът Николай Костов се надява това да върне усмивките и самочувствието на футболистите.

"Беше важно да владеем топката, но през първото полувреме направихме груби грешки, които можеха да бъдат наказани. Не се пречупихме и наложихме по-добро темпо с по-бързи подавания, а за това допринесоха смените. Този път, за разлика от друг, през второто полувреме бяхме по-активни. За нас беше много важно да победим, за да си върнат играчите усмивките и самочувствието", каза той за Диема Спорт.

"Не си падам по статистиките, но се съобразявам с тях. Левски по принцип играе трудно срещу Берое. Те са по-добре организирани от първия полусезон, когато загубихме срещу тях. За нас беше важно да победим.

"Полека-лека се възстановяват наши играчи. Очаквам и Асен Митков, който ни липсва. Групата става по-голяма и ще имам повече опции".

Левски спечели без подкрепата на голяма брой фенове от ултрас трибуната. Костов благодари на тези, които бяха на стадиона, че помогнаха на Левски да не се пречупи.

На въпрос на Диема Спорт относно феновете, Костов каза: "Сектор Б - без коментар от моя страна. Искам да поздравя тези, които подкрепиха отбора и през цялото време скандираха името на Левски. Това ни даде дух и заради това не се пречупихме. Благодаря на публиката".

Хосе Луис Ачиари е доволен от играта на Берое, но съжалява, че неговият отбор не взе повече в мача от 30-ия кръг на българското първенство по футбол срещу Левски. "Зелените" загубиха с 0:1 след гол на Асими Фадига в 76-ата минута.

"Това беше голям мач за нас. Липсваше ни още малко, когато Левски ни даваше възможности, особено през първото полувреме. Имахме чисти ситуации, играехме много високо и успявахме на контраатака да напредваме. Доволен съм, но трябваше да вземем нещо повече", каза той за Диема Спорт.

"Имаме два начина, по които играем. Правим го спрямо съперника. Много е важно да се справяме в единоборствата и да вкарваме. В другата фаза, когато сме по-назад, трябва да бъдем добре организирани. Левски се затрудни от това. Беше много завършен мач за нас, но искахме да спечелим.

"Отборът играе на добро ниво, но в ситуациите за голове ни липсваше Себастиан Вия. Това беше идеален момент за него заради скоростта му и способността му да играе един на един. 

"Поздравявам Левски и техния треньор, който е отличен. И ние изиграхме добър мач, но можехме да спечелим повече".