0

М алко изненадващо синът на Любо Пенев – Николас, получи доверието на баща си да започне титуляр срещу толкова силен съперник като ЦСКА, пише днес вестник "Мач Телеграф".

Никълъс е роден на 16 февруари 2005 година, което означава, че дебютира в Първа лига на 18 години и 149 дни. Този първи двубой не показа някакъв блясък от страна на сина на Любо, който играе на десния фланг, но пък се видя, че Николас има самочувствието и решителността на баща си и със сигурност напрежението от дебюта не го бе смачкало, както би станало с три четвърти от играчите на неговата възраст. 

Преди това Никълъс игра в Септември, той бе с Любо Пенев и в ЦСКА 1948. Според слуховете именно присъствието на двамата в един клуб е причината Ел Голеадор да напусне „червените“. Той влязъл в конфликт с шефове на клуба, защото настоявал синът му да бъде титуляр в дубъла. 

Никълъс се превърна в най-младия дебютант в елита от клана Пеневи. Дори един от най-големите таланти във футбола ни – Любо Пенев, дебютира по-голям - на 19 години и 14 дни (интересно съвпадение с годината на основаване на Левски) при победата на ЦСКА с 4:2 над Черно море. Интересно е, че първият гол на Любо в елита пък е при успеха над Левски с 3:1. 

Баща му Младен Пенев пък излиза за първи път в мач от А група, когато вече е навършил 21 години. Това става с екипа на Локо София при 1:1 в голямото дерби със Славия.