0

П роблемите на терените на Ботев Пловдив и Хебър не се дължат на лоша трева. Изтръгнатите чимове на „Колежа” и "Георги Бенковски" са заради тотално сбъркани концепции. Едната е свързана с козирката, а другата - с напоителната система.

Оказа се, че ядовете на "жълто-черните" с игрището, което само допреди година беше в перфектно състояние, се дължи от спарване на тревата. Теренът е под постоянен натиск от жегата, ударила България това лято, а райграсът трябва да се бори с около 60 градуса директно нагряван. Проблемът не е толкова топлото време, колкото в козирката на стадиона. Съоръжението е направено така, че няма никакво движение на въздуха в чашката му и тревата е в нещо като пещ.

Подобна драма са имали и в Манчестър Сити. Техният "Етихад" не е бил така нагорещен, най-малкото защото на Острова е по-хладно, отколкото под тепетата, но с хитър маньовър”гражданите” са дали на тревата да диша, оформяйки козирките като щори, които се вдигат и спускат.

От Ботев Пловдив поискаха от общината нови 1 500 000 лева, за да ремонтират терена, но с тази сума няма как да бъдат оправени нещата, които са генерално объркани.

Още по темата - в новия брой на "Мач Телеграф"