0

Ш едьовър на Фабио Лима донесе трудна, но сладка победа на Левски в Пазарджик. „Сините“ спечелиха с 1:0 срещу Хебър, а бразилецът повтори Асими Фадига от мача с Айнтрахт Франкфурт в София, като изстреля неспасяем снаряд, само че с левия крак, в 74-ата минута. Това бе пети пореден успех за „сините“ за първенство, а отборът на Николай Костов си отмъсти на домакините за отпадането за Купата на България.

Левски започна по-активно двубоя. След разбъркване в наказателното поле на Хебър след корнер в 3-ата минута, топката достигна до Карлос Охене, който стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда на вратата, пазена от Петър Дебърлиев.

Джавад Eл Джемили опита удар от далечна дистанция в 11-ата минута, но Петър Дебърлиев се намеси и изби в корнер, от който не последва опасност пред вратата на Хебър. Марин Петков бе изведен по левия фланг на нападението и сви топката за Патрик-Габриел Галчев, чийто удар от границата на наказателното поле премина над напречната греда в 15-ата минута.

Ел Джемили напредна през средата и шутира, но ударът бе блокиран в 21-ата минута. Халфът на Левски отново си върна притежание и комбинира с Марин Петков наляво, който стреля с първото си докосване, но покрай левия страничен стълб на вратата.

Фабио Лима получи топката по дясното крило и навлезе навътре, за да стреля с по-силния си ляв крак, но не намери очертанията на вратата в 30-ата минута.
Келиан ван дер Каап пробва рефлекса на Петър Дебърлиев с мощен удар от над 35 метра. Стражът на домакините обаче изби топката в 40-ата минута. При последвалия корнер Левски имаше претенции. Тисовски и Фабио Лима влязоха в единоборство. Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите, като Тисовски задържа Лима отвъд полето на Хебър, но бразилецът се строполи в него. В крайна сметка решението беше играта да продължи след корнер за Хебър.

В началото на втората част Марин Петков пробва рефлекса на Петър Дебърлиев, който спаси. В 59-ата минута Хебър поведе. Резервата Нзи даде чудесен пас на друг, влязъл секунди преди това – Атанас Кабов. Бързакът стигна до топката и върна към точката на дузпата към Ангел Бастунов, който отбеляза. Футболистът, който е юноша на Левски и бе спргян за завръщане на „Герена“, дори се разплака. Попадението обаче в крайна сметка бе отменено заради засада на Кабов.

Веднага след въпросния момент Рикардиньо можеше да изведе Левски напред, но намери целта. Това обаче се случи в 74-ата минута. Тогава Фабио Лима отбеляза истински шедьовър. Той получи пас от Патрик Мислович и с истински снаряд не остави шансове на Петър Дебърлиев – 1:0. В края на срещата сериозна травма получи Илиян Стефанов. Той бе влязъл на терена малко преди това, но за съжаление се контузи.