0

К ултовият Велислав Вуцов е новият треньор на Спартак Варна, ако свързвана доскоро с Локомотив Пловдив нефинансова институция (б.р. – вероятно става въпрос за „Мъни плюс”) поеме издръжката на клуба от „Коритото”, съобщи Vsport.bg.

57-годишният спец е договорил личните условия на екипа си, в който влизат Иван Танчовски (помощник-треньор) и Тихомир Тодоров (треньор на вратарите).

За последно Вуцов водеше тима на Янтра Габрово, а треньорската си кариера започна именно начело на соколите. Фактически той е изконно свързан със Спартак Варна. Играл е и е бил старши на „соколите”. Баща му Иван Вуцов е най-успешният треньор в историята на клуба, като дава път в мъжкия футбол на легенди като Живко Господинов и Румен Димов - единствения български футболист на


наш отбор, вкарал гол на Манчестър Юнайтед).

Директорът на Спартак Варна Иван Кирилов има основна заслуга за привличането на Вуцов начело. Двамата са играли заедно с екипа на “соколите” през 1993 година.

Клубът от "Коритото" очаква финансова помощ от община Варна в размер на 500 000 лева, която ще помогне за издръжката на клуба до Нова година.

Според финансови разчети на “соколите” заплатите на играчи и служители възлизат на 265 000 лева, а отделно за задълженията за осветление, вода и други нужди на стадион „Спартак“ и СК „Локомотив“ месечният разход е 185 000 лева.

Бившите управници на Локомотив Пловдив ще поемат издръжката след провеждането на новото Общо събрание на Спартак, пише Vsport.bg.

Новият директор Иван Кирилов има за задача да го насрочи след оттеглянето на досегашния спонсор Павлин Николов.