0

С ериозна дискусия се разрази в социалните мрежи сред феновете на "сините" след първия брифинг на Станислав Генчев като треньор на Левски. Повод за това стана негово изказване, че се водят разговори с чужденец за вратарския пост.

Това породи редица въпроси около вратарския пост на "Герена" и най-вече за бъдещето на Пламен Андреев. Юношата на клуба се утвърди в последните години още от периода на Станимир Стоилов начело на отбора, а агентът на футболиста - Виктор Кирков даде някои разяснения.

В специално изявление за gong.bg той заяви: "За да се развива един футболист на 19 години, той трябва да играе. Очевидно в Левски няма да разчитат на него. Правата на Пламен обаче са собственост на този клуб до следващото лято и краткосрочното му бъдеще не зависи от мен или от него самия".

Пламен Андреев има договор с клуба до лятото на 2025-а година, а от 1-и януари ще може да преговаря свободно с други клубове, след което евентуално да подпише договор с тях, а в касата на Левски няма да влезе и стотинка.

На един от брифингите си бившият треньор на "сините" - Николай Костов, призна, че в клуба е имало запитвания за услугите на Пламен Андреев в хода на сезона. След отказването от футбола на Николай Михайлов сега в Левски вратарите са Пламен Андреев, Иван Андонов и Ивайло Крумов, който пази за дубъла на отбора.