0

Н овакът в Първа лига Септември (София) се подсили с халф от Сърбия, а също така си върна и вратар, който е продукт на школата на клуба, но е играл през пролетта във второто ниво. Старши треньорът Славко Матич обяви привличането на халфа Мирза Делимеджац. 22-годишният Делимеджац е халф, играе през последните три години в този отбор, а преди това е опитал малко футбола и в първенството на Сингапур.

Вратарят Иван Василев пък се връща от Спортист (Своге), където направи сили мачове. Напускат със сигурност Николай Банков и Владислав Узунов, а новите идват точно на техните места.

"Идваме максимално мотивирани и свежи за А група. Надявам се да направим и в Първа лига добри неща, както във Втора. Целта пак е да създадем млади футболисти и да се опитваме да играем както досега. Няма да е лесно, но няма да си сменяме философията. Просто трябва да се работи още по-усърдно".

Попитан какво ще иска от отбора като поведение на терена, сръбският специалист заяви: "Много е важно да имаме лидери в съблекалнята и да имаме конкурентност на всяка позиция. До 2-3 дни трябва да се намерят всички нужни. Чакаме и централният защитник Слободан Рубежич, който в България игра в Арда (Кърджали).

"Целта е да се развиват младите играчи. Всеки иска да има всички нужни футболисти на първа тренировка, но не е много възможно. Също така искам да играем офанзивен футбол и да се развиваме. А моята лична цел, аз ще я кажа на футболистите.

На въпрос дали нападателят Реди Каса, който беше под наем в Царско село, остава в Септември, треньорът уточни:  "Реди Каса има вариант да отиде в друг отбор, чакаме  развитие по неговия въпрос".

Контролите ще бъдат само с отбори от Първа лига, такова е желанието на Матич. Вървят разговори с ЦСКА 1948, а също така и по време на лагера в Разлог са планирани и други такива.

На 11-и юни е първата им проверка с Пирин (Благоевград) в Разлог, следват на 15-и със Струмска слава, на 18-и с Левски на стадион Георги Аспарухов, на 22-и има планиран мач с Арда (Кърджали) на стадиона в Симитли. Последните две летни проверки са с двата Локомотива - на 24-и с този от Пловдив, а на 2-и юли със софийския.

След това кой каза няколко думи и за своя сънародник Саша Илич, който от днес поема работата в ЦСКА.

"Както аз не се чувствам чужденец тук, така и той няма да се чувствам, вярвам в това. Пожелавам му успех, само не и срещу Септември. Илич обича много футбола, отдаден е до край и вярвам в успеха му, каза още Матич.

Източник: БТА