0

Н ова формула на селекцията в ЦСКА 1948 се оформя след поредното съобщение за нов състезател във Фейсбук на осигуряващия финансирането Цветомир Найденов. По традиция той представи поредната трансферна придобивка с фразата „Успех, Майсторе!“

Сега в отбора идва сръбският дефанзивен полузащитник Неделко Пишчевич, капитан на Борац (Баня Лука), втори в Босна и Херцеговина. Сръбският халф е играл още за Раднички, ФК Рига, Явор Матис, Рад Белград. Юноша е на Цървена звезда, припомня Gong.

28-годишният футболист е висок 191 см, а през последната година е изиграл 27 мача за Борац, в които е отбелязал 3 гола и е направил 5 асистенции.

От самото си създаване през 2016 г . от фенове на фалирания ЦСКА „числото“ залагаше само на български футболисти и именно с тази философия се изкачи от аматьорската четвърта дивизия до елита. Постепенно бе лансирана формулата Б+Б (българи+бразилци), като в предишния шампионат в състава имаше шестима бразилци.

А сега явно се преминава към тройно „Б“ - българи+бразилци+балканци, ако се съди по привличането на сърбина Пишчевич и албанския бек и капитан на Влазния (Шкодра) Ерденис Гурища, когото Найденов посрещна с "Успех, Професоре!"