0

П родължават лошите новини за ЦСКА. След като преди три дни се разбра, че бившият футболист на тима Юнес Бенжалюн е осъдил клуба пред КАС, сега стана ясно, че още трима бивши играчи подписали договор с клуба са спечелили делата си. Към тях се присъединява и един мениджър.

Става въпрос за Сержиньо, Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио, както и мениджърът Франсиско Морено. Четиримата съдиха клуба пред ФИФА, но ЦСКА обжалва пред съда в Лозана. От КАС обаче са отхвърлили жалбите сещу Сержиньо и Морено и са били частично удовлетворени от тези срещу Тенгариня и Нилсон Антонио.

ЦСКА ще трябва да плати 109 900 евро на Сержиньо, плюс годишна лихва от 5% за приблизително 10 години. Освен това Франсиско Морено трябва да получи 80 000 евро, плюс 5 процента лихва от 21 август 2012 г. до ефективното плащане, а също така още 14 893 евро. Към тези суми са добавени още 30 хиляди швейцарски франка глоба към столичния клуб.

Ганчев и ЦСКА: Ще платим, стойността на делата и предявените претенции за обезщетения е над 1,5 млн. евро

ЦСКА е загубил още четири дела в КАС на стойност над 1 500 000 лева. По случаите с Тенгариня и Нилсон Антонио „червените“ ще трябва да платят на пълвия 236 859 евро като обезщетение за нарушение на договора, плюс 5% годишна лихва, а пък Антонио ще трябва да получи 261 002 евро плюс 5% годишна лихва. По тези две дела ЦСКА ще трябва да плати и по 2000 швейцарски франка като вноска за юрисконсултско възнаграждение на кредитора и като други такси по производствата, разпоредиха от КАС.

По този начин общо дължимите суми на куба към четиримата бивши футболисти и мениджъра възлизат на над 2,5 млн. лева.