0

Н овият треньор на Етър Светослав Петров бе пределно ясен какво ще иска от играчите си – да работят по неговия начин.

„Явно е, че доста неща трябва да се променят. И като футболист почти всичко съм постигнал с труд и огромна мотивация, която като треньор ме следва неотлъчно“, каза бившият национал.

„Зареден съм с голяма амбиция да променим нещата и в края на сезона Етър да не се намира на тази позиция. Който от играчите иска да работи по моя начин – супер, който не – си е за негова сметка“, отсече Петров.

Той не води свои хора в щаба на Етър, но поиска назначаването на кондиционен треньор.

„Доста мачове на „виолетовите“ изгледах освен този с Арда на живо, гледах с Пирин, Черно море, имам представа за отбора. 

Надявам се в краткото време до мача с Хебър да запозная футболистите с идеите, които имам по развитието на отбора. Въпросът е кой какво показва на терена - може да сме най-добри приятели, но ако не съм удовлетворен, ще седи на пейката.

Обичам да имам близка дистанция с играчите, но за съжаление границата е много тънка и част от тях не осъзнават това“, сподели опита си като треньор бившият халф, който изтъкна още, че основният проблем пред футболистите в момента е психологически заради резултатите.

45-годишният специалист, роден в Добрич, натрупа опит в професията като помощник треньор в ЦСКА, Ботев Пловдив и Локо София, бил е треньор на родната Добруджа, както и в Септември София, бил е също генерален директор на Добрич и спортен директор на Берое.

Източник: БТА