0

Ц СКА се отпуши след две нулеви ремита, но пак не победи - 3:3 с казахтанския Шахтьор Караганда.

Над всички беше новото попълнение Тобиас Хайнц, който се отчете с 2 асистенции. Той за пръв път започна като титуляр.

Двата отбора се срещнаха преди една година, като тогава воденият от Стойчо Младенов тим разгроми своя съперник с 5:1.

В 5-ата минута казахстанците бяха близо до това да открият резултата. Туткишев центрира от корнер, а негов съотборник се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но Густаво Бусато показа добър рефлекс и се намеси.

В 37-мата минута Максим Галкин отправи удар от дъгата на наказателното поле към долния десен ъгъл на Бусато, а бразилецът не успя да реагира и Шахтьор поведе.

В началото на второто полувреме Татибаев бе изведен сам срещу Бусато, но вратарят на ЦСКА - София бързо скъси дистанцията до казахстанския нападател и изби топката от краката му.

Малко преди да измине час игра Линдсет намери по страхотен начин Дюкенс Назон, а неговият диагонален изстрел бе отразен от стража на казахстанския тим.

Няколко минути по-късно "червените" получиха възможност да изпълнят дузпа заради нарушение срещу Вион, а Назон не пропусна от бялата точка.

В 69-ата минута Тобиас Хайнц се озова сам срещу Игор Шацкий, но вратарят се намеси. ЦСКА не спираше да атакува и само 60 секунди по-късно страничната греда раздели Дюкенс Назон от втория му гол.

"Червените" все пак излязоха напред в резултата в 71-вата минута. Джонатан Линдсет получи страхотно извеждащо подаване от Тобиас Хайнц и стреля хладнокръвно покрай плонжа на стража - 2:1.

В 73-ата минута Тибо Вион получи втория си жълт картон, тъй като изпълни фал без позволението на съдията, и трябваше да напусне терена. На негово място се появи Дауда Бамба и "червените" останаха с 11 души.

10 минути преди края на срещата казахстанците организираха добра атака отдясно, при която топката бе извадена към Муртазаев, а той нямаше проблем да се разпише във вратата, на която не се намираше Бусато.

В 84-ата Амос Юга засече злощастно топката в собствената си врата след силно центриране от левия фланг.

Това обаче не беше последното действие в срещата. Тобиас Хайнц асистира на Дауда Бамба, който оформи крайния резултат.