0

Ц СКА и проектантската компания „Ипа“ предоставиха снимки на визията, която ще придобие стадион „Българска армия“ след предстоящата реконструкция. Вече стана ясно, че съоръжението ще бъде с капацитет от 16 000 места и ще има категория 4 на УЕФА.

Изпълнителният директор на Спортни имоти "Българска армия" Данаил Димов направи коментар около очакваната цена на реконструкцията на стадиона на ЦСКА. Той взе отношение и по темата с паркоместата около стадиона.

Снимки от бъдещият стадион "Българска армия"

 Снимки от бъдещият стадион "Българска армия"

„Има примерен бизнес модел за стадиона, заимстван от германските консултанти. Стадионът ще струва около 80-90 милиона, като вече се водят преговори с доставчици. Нямаме притеснения на този етап за бюджета“, заяви Димов.

„Проектът на стадиона не включва паркинг, защото идеята е да се използва основно градския транспорт. Метрото работи до късно, а Борисовата градина има изграден доста голям паркинг, така че идеята е да се използва максимално пространството с оглед облагородяване на средата, а не да се претрупва с паркоместа. Нормативно няма никакви ограничения във връзка с извършването на реконструкция на спортните имоти. Проблем е имало само, ако се говори за построяване на нови съоръжения, което не е случаят. Нямаше как да излезем отвъд сегашните размери на стадиона", уточни изпълнителният директор на Спортни имоти „Българска армия“.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов също взе отношение по темата и успокои, че бюджетът за строежа е осигурен.

Още кадри от проекта за бъдещия стадион "Българска армия"

 Още кадри от проекта за бъдещия стадион "Българска армия"

„Бюджетът е подсигурен. Това е частна инвестиция, феновете не трябва да се притесняват от тази гледна точка. Клубът работи по намирането на партньор, който да се заеме с управлението на стадиона. В зависимост от партньора, който намерим, ще се изплаща и инвестицията по реконструкцията", допълни още шефът на "червените".