0

Б отев (Пловдив) ще се изправи срещу третодивизионния Гигант (Съединение) в първата си контрола от зимната подготовка. Поканата към тима, който за малко не отстрани ЦСКА от турнира за Купата като загуби злощастно след дузпи, дошла от новия треньор на „канарчетата“ Бруно Балтазар. 

Срещата ще се проведе в петък (13 януари) на клубната база в квартал "Коматево", като първоначално не бе предвидена подобна проверка в програмата на Ботев за зимната подготовка. Мачът е насрочен за 16:00 часа и ще бъде неофициален дебют за новия португалския треньор на пловдивския тим.

Двубоят между Ботев и Гигант ще се състои от две полувремена по 30 минути, а входът за зрители ще бъде свободен.

В интервю за клубната телевизия пък Бруно Балтазар заяви категорично желанието си да подобри представянето на "жълто-черните", за да може феновете на отбора да се наслаждават на играта му. 

"Знам историята на Ботев и колко голям е този клуб в България. Спечелил е две титли и три купи, но това не е достатъчно на фона на цялата история на клуба. Не съм магьосник, но мисля, че феновете и градът заслужават повече. Аз съм тук, за да направя крачка напред в развитието на Ботев. Целта ми е да радваме привържениците с играта си. Не искам да давам напразни обещания, но мога да ви уверя, че ще видите един здраво трудещ се отбор, който иска да играе качествен футбол и ще се стреми да побеждава във всеки мач", започна Балтазар.