0

А з не виждам повод за притеснение за конгреса на 18 март. И при предишния път се говореха много неща. Това каза в „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT новият заместник- изпълнителен директор в БФС Христо Запрянов, който доскоро бе говорител на футболната ни централа.

„По устав кандидат-президентите започват кампания 2 седмици преди конгреса. Както всички видяха през октомври – няма проблем с организацията. Търговският регистър е публичен, там може да се види какъв е конгресът. Той си е насрочен още през септември. При Бербатов говорим за кампания, която тече от 1 година", изтъкна Запрянов.

Той изрази мнение, че националният селекционер Ясен Петров е пристъпил към смело обновление на отбора през миналата година.

„Много хора гледат с ирония на думите на Ясен Петров, че изпращаме добра година. Аз мога да кажа моето мнение - това, което той направи е смелост“, каза Запрянов.

„Ударното подмладяване бе блян за много поколения. Аз смятам, че Ясен Петров заслужава да продължи да работи с националния отбор. Близнаците Христови са двама от основните футболисти. Целта за 2022-а е първото място в групата за Лигата на нациите. Всички вярваме, че е постижимо".