0

П оследното попълнение на ЦСКА Енес Махмутович замина с отбора за Пловдив, макар че все още няма яснота дали ще може да играе тази вечер срещу Локомотив на „Лаута“. Защитникът взе участие в последната тренировка на „червените“ снощи, след която тимът отпътува към Града под тепетата, информира „Мач Телеграф“ в броя си от днес. 

Снажният национал на Люксембург все още не е картотекиран за мачовете от Първа лига и Купата на България, тъй като „червените“ имат забрана за трансфери от ФИФА. Наложена е заради неизплатени задължения към бивши футболисти на клуба. 

Бразилецът Сержиньо пък онзи ден обяви, че ЦСКА няма да може да картотекира Енес Махмутович в близко време. „Клубът твърди, че сега няма пари, но ще ги има през месец юни, затова няма да картотекира играча от Лвов сега, а трансферната забрана няма да бъде вдигната“.

От ЦСКА трябва да платят около 750 000 евро по загубените дела от Сержиньо, неговия агент Франсиско Морено Руано, Нилсон Антонио и наследниците на покойния Тенгариня.

До късно в четвъртък нямаше потвърждение от „Армията“ да са превели или разсрочили изплащането на сумите към своите контрагенти. 

Все пак остава минимална вероятност сложната ситуация да бъде разплетена днес и 24-годишният бранител да бъде получи права в системата на БФС до началото на мача срещу Локомотив Пд. Самият Махмутович изгледа на живо победата на „армейците“ над Берое, като бе седнал непосредствено пред съсобствениците на клуба Гриша Ганчев и Христо Стоичков.