0

Д аниел Кайзер е първото попълнение в лятната селекция на Ботев (Пловдив). Полският вратар подписа 2-годишен договор с "канарчетата", съобщи клубният сайт.

Това ще е втори престой на Кайзер в "жълто-черния" клуб. Вратарят бе при пловдивчани в периода 2017 - 2019 година, като записва 55 мача, печелейки Суперкупата на България.

След като бе в Ботев, 31-годишният вратар преминава в отбора на Шльонск Вроцлав, а за последно бе в Арка Гдиня, където изиграва 59 мача.

Вторият, който е подсили "жълто-черните", е бившият полузащитник на Славия Янис Карабельов, който ще подпише с официално с Ботев (Пловдив) утре, когато ще стане и представянето пред медиите.

27-годишният централен полузащитник се прибира в първенството ни след 2 сезона в унгарския елит на Кишварда, където записа 59 мача и вкара три гола. Преди това е носил екипите на родния си Славия, с който има 138 мача и 9 попадения, както и за шест месеца е бил под наем в Царско село.

Карабельов има 12 мача за националния отбор на България, за последно беше извикан от селекционера Младен Кърстаич за европейските квалификации с Черна гора и Унгария през март.

През това лято софиянецът е имал предложение и от кипърския Неа Саламина, което обаче отказва, тъй като офертата на Ботев (Пловдив) е с по-добра финансова част.

Карабельов е пожелан и привлечен лично от новия треньор на тима Станислав Генчев.

Източник: БТА