0

Н овото попълнение на Спартак Варна Александър Цветков сподели пред „Мач Телеграф“ какви са очакванията му за предстоящия пролетен дял, както и с какви чувства си е тръгнал от Румъния, където игра една година. Той заяви, че атмосферата в отбора е отлична и една от причините да се присъедини към него е треньора на тима Димитър Димитров – Херо.

- Подготовката започна. Как е настроението в отбора?

- Настроението в тима е много добро, перфектно е. Тренираме здраво по два пъти на ден и се подготвяме стабилно за предстоящия пролетен дял от първенството. 

- В какво състояние си след почивката и празниците?

- В съвсем нормално. Като се прибрах от Румъния имаше програма за изпълняване от там. В добро физическо състояние се намирам и чувствам.

- Познаваше ли някого в отбора на Спартак преди да се присъединиш към него?

- Да, познавах някои футболисти в тима. Румен Руменов, Пламен Димов, а и в България се познаваме повечето футболисти. Играли сме един срещу друг не веднъж. 

- С останалите запозна ли се и как ти се струва колектива?

- Да! Когато дойдох се запознах и с останалите момчета. За дните, които съм вече част от отбора, колективът ми се струва доста добър, но още е рано и според мен още повече ще се сплоти до края на подготовката. 

- Какви са ти очакванията за предстоящия пролетен дял от шампионата?

- Естествено, че на първо място целта е да се спасим и се надявам силно да успеем да го постигнем това и през следващият сезон Спартак да е отново част от Първа лига. Това очаквам и клишето, че ще играем мач за мач важи с пълна сила. 

- На седем точки сте от чертата, която ще ви спаси. Малко или много са според теб? Все пак си играч със сериозен опит вече. Как мислиш?

- Както са малко, така са и много. То това вече не зависи само от нас, а и от другите отбори, които трябва да грешат. Едно е сигурно, че ще бъде трудно. 

- Какви са ти впечатленията от Димитър Димитров – Херо?

- Аз вече съм работил веднъж с него в Берое и определено са ми много добри. 

- Преди дни се присъедини към отбора. Имаше ли и други оферти към теб?

- По принцип имаше оферти и от други клубове към мен. Не бих разкрил от къде са били, но имаше интерес и от други тимове. 

- Какво си пожелаваш да постигнеш със Спартак Варна?

- На първо място да се спасим и естествено да имаме много успехи и да радваме феновете на отбора. Без те да са до нас няма как да се справим. Надявам се да сме здрави и да няма контузени футболисти. Искам да се представим добре през този втори полусезон на Първа лига. 

- Подвоуми ли се дали да приемеш предложението на Спартак, защото си бил част дълго време и от градският съперник Черно море?

- Ако трябва да бъда честен не съм се двоумил и за миг дали да приема предложението на Спартак.

- По-различна ли е атмосферата при „соколите“ отколкото при „моряците“ какви са твоите наблюдения за този кратък период?

- Още не мога да кажа, защото съм от съвсем скоро в тима. Откъм ръководство и треньорски щаб отношението към мен е прекрасно на този етап. Съотборниците ми също се държат с уважение към мен и ме приеха много добре. Към този момент всичко е супер и е наред.

- С какво най-вече те спечелиха Спартак?

- Аз една година играх в Румъния. Гледах бегло мачовете в България и като цяло град Варна ми е на сърце и много обичам това място! Видях, че и феновете подкрепят много върло отбора си и са зад него въпреки това, че е на последното място. Това също ме грабна и спечели. Искам да помогна на Спартак с опита си. 

- Как би определил престоя ти в Румъния? Успешен или неуспешен беше за теб?

- Честно казано чувствата ми са смесени, но не ми е позволено да говоря за тези неща, защото наскоро си тръгнах и няма как да говоря още. 

- Би ли се зарадвал, ако вкараш попадение на Черно море с фланелката на Спартак?

- Не знам, както го почувствам на момента. Не мога да кажа дали ще се зарадвам или не. Ще се радвам да спечелим в дербито на Варна. 

- Херо ли беше една от основните причини да подпишеш със „соколите“?

- Да! Определено той беше една от основните причини да приема предложението на Спартак. 

- Неговите методи по-различни ли са от тези на останалите треньори, с които си работил?

- Работил съм с различни треньори и като цяло много ми харесват методите на Димитър Димитров и определено има разлика между неговите и тези на останалите.

- Давал ли ти е някой ценен съвет?

- Да, давал ми е. Имали сме много разговори, но за конкретен не мога да се сетя.

- Имаше ли гневни съобщения към теб от фенове на Черно море? Все пак отиваш в градският противник.

- Не! Никой не ми е писал гневни съобщения. Никой не ме е заплашвал.

- Успя ли да проследиш световното първенство?

- Честно казано беше малко трудно, защото бях в Румъния, а там с телевизията не се разбирахме. Имахме и тренировки също и беше малко по-сложно. Гледах само някои мачове. 

- Доволен ли остана от това, което видя?

- Да! Моят фаворит беше Франция и стигнаха до финал, но се разминаха с триумфа. 

- Като за финал, какво си пожелаваш за 2023-та година?

- Да съм жив и здрав, както аз така и семейството ми. Да успеем да се спасим с отбора на Спартак Варна и да имаме много победи и успехи.