0

М инистърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви, че има план да се отпуснат 100 милиона лева, които да отидат в помощ на професионалните български футболни клубове за инфраструктурата им, съобщи Gong.bg. Все пак той се застрахова с уточнението „може би", тъй като кабинетът, в който влизаше, падна вчера след вот на недоверие в НС.

„Може би, ако имаме още 2-3 седмици, ще представя програмата, която изготвихме за футболните клубове 100 милиона лева ще отидат в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им“, каза Василев пред БНТ.

„За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят, много повече средства. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Тръгвам си с високо вдигната глава. 

Много хора има да ме изпращат с музика. Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, много бизнесмени, които са завладели наши бази.

И ние ги принуждаваме да си тръгнат, защото не инвестират така, както трябва, но развиват собствен бизнес на гърба на държавата. 

Те могат да ме изпращат с музика. Имаме председатели на федерации, които искат ме изпращат с музика. Те са свикнали държавният ресурс да го харчат за коли, апартаменти и почивки.

Така че, повярвайте ми, има много хора, които искат да ме изпратят с музика“, сподели още Василев, който бе в сваленото вчера с вот на недоверие правителство от квотата на ИТН, партията, от която се отцепи.