0

О бщинският съвет на Пловдив трява да реши утре дали ще бъде изтеглен кредит от 50 милиона лева. Кметът Здравко Димитров е внесъл това предложение, за да може да бъдат довършени стадионите на местните грандове Локомотив и Ботев. За целта те ще получат по още 12 милиона лева. Останалите пари ще отидат за други спортни съоръжения, които се нуждаят от ремонт.

Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване-изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина - 6 млн. лв.", се казва в съобщението на пресцентъра на Общината.
 
Там пише, че тези обекти "трудно биха могли да се реализират и финализират без осигуряване на алтернативни приходоизточници".
 
"Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините, а в краткосрочен план ще бъдат завършени посочените в настоящото предложение - значими за град Пловдив обекти, които да се ползват от гостите и гражданите на града", твърдят още под тепетата.