0

Б ългaрският футболeн съюз официално обяви, че мачът с Унгария ще се проведе на стадион "Васил Левски" при закрити врата. 

Ето какво написаха от централата:

"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“."

Първо новината дойде от Унгария, като от местната федерация обявиха, че са били информирани от УЕФА за желанието на домакините.

Трагикомедията е пълна! Казусът с мача на националите с Унгария забавлява на макс съперника

“Тази сутрин УЕФА информира Унгарската футболна асоциация, че по желание на футболния съюз на България, европейската квалификация в четвъртък ще се играе при закрити врати в София. Мачът започва в 18 часа унгарско време”, се казва в официалното съобщение от Унгарската федерация.