0

И спанският десен бек Пипа Авила е реална опция за ново попълнение на Лудогорец. Гръцките медии разкриват, че Олимпиакос е предложил 24-годишният футболист на „орлите“ под наем до края на сезона, като след неговия край родният шампион ще има опция да го закупи.

Въпросният футболист обаче е оценен на 2,5 млн. евро и едва ли Лудогорец може да си го позволи, ако от Олимпиакос не занижат финансовите си претенции. Наемът обаче е опция, макар и заплатата на въпросния играч да е много сериозна. Все пак в Олимпиакос има футболисти като Марсело и Хамес Родригес, които прибират милиони евро. Пипа Авила е в средата на скалата по месечни възнаграждения в гранда.

Все пак е в отлична футболна възраст, а до момента е играл за Еспаньол, Химнастик и английския Хъдърсфийлд. Пипа Авила е бил национал на Испания до 19 и 21 години.

Лудогорец търси спешно десен бранител, тъй като ветеранът Сисиньо бе продаден на бразилския елитен Баия за над 200 000 евро. Така треньорът Анте Шимунджа разчита само на Аслак фон Витри отдясно на защитата. В първата контрола с Хановер като десен бек бе изпробван Спас Делев, а във втората със Заглембе – Георги Терзиев.