0

Л удогорец победи с категоричното 4:0 тима на Спартак Варна в последната си проверка преди подновяването на шампионата. С два гола за „орлите“ се отличи новото попълнение Спас Делев, който до момента нямаше попадение в контролите. Каули Оливейра и Кирил Десподов също се разписаха. Първият официален мач на Лудогорец след паузата в първенството е в неделя като гост на Арда в отложен мач от 4-ия кръг.

Двубоят в базата на Лудогорец „Гнездо на орли” започна отлично за разградчани. Тимът на Анте Шимунджа още в 4-ата минута успя да открие. Игор Пластун намери отлично Спас Делев в наказателното поле, а новото попълнение на шампионите не срещна трудности да преодолее стража на гостите от Варна.

Разградчани продължиха да бъдат по-настоятелни и само няколко минути по-късно имаха нова отлична възможност да се разпишат. Първо Доминик Янков пробва късмета си с премерен удар от удобна позиция, но стражът Славов спаси. Последваха нови два удара само в рамките на две минути, отправени от Рик Джонатан и Ихинио Марин. Те обаче също не успяха да преодолеят вратаря на гостите.

Първият удар на сметката на втородивизионния отбор дойде след четвърт час игра и бе дело на Виктор Митев, но Серджио Пад не срещна трудности и спаси.

В 23-ата минута Лудогорец удвои преднината си след нов гол на Спас Делев. След отлична атака топката попадна в Рик Джонатан, който намери с прецизно подаване Делев, за когото не остана нищо друго освен да насочи в мрежата за 2:0. Малко след това „орлите“ бяха много близо до нов гол, но вратарят на гостите отново показа класа. Доминик Янков изведе Рик Джонатан отдясно, той пое топката и стреля по диагонала, но стражът на Спартак Варна парира изстрела и предотврати сигурно попадение.

Резултатът стана класически в 33-ата минута след нова показна атака от страна на домакините. Доминик Янков асистира за Каули Оливейра, който с удар от въздуха не остави шансове на Славов.

След почивката на терена за Лудогорец се появиха Симон Слуга, който записа и своя неофициален дебют за шампионите, Бернард Текпетей, Сотириу, Шоу, Шакил Пинас, Тихомир Димитров и Георги Терзиев.

Началните минути на втората част не предложиха интересни ситуации пред двете врати. Малко след подновяването на играта през второто полувреме, нападателят Кирил Десподов получиудар в коляното, но въпреки това успя да продължи срещата. Футболист №1 на България за 2021 година реализира следващия гол. Капитанът на „орлите” пое топката отляво и направи страхотен пробив по крилото. Националът стигна до аутлинията, където преодоля двама играчи на гостите, след което нагласи топката си на десния крак и матира вратаря на варненци за 4:0.

Десет минути преди края на двубоя Брандао също обстрелва вратата на Спартак Варна, но изстрелът му не се получи и топката излезе в аут. В заключителните минути на срещата темпото на игра падна значително, като опасностите пред двете врати почти липсваха.