0

Р одилата се изневиделица като течение в Перловската река и едва ли не материализирала се фикция, че Левски вече е шампион получи шампионски шут.

13-кратният действащ първенец Лудогорец си изправи смачкания фасон след европейския пердах от Карабах (2:7) с победа по учебник с 1:0 в дербито на 5-ия кръг на Първа лига на претъпканата от „сини” фенове „Хювефарма Арена”.

В треньорския си дебют начело на първия отбор на „орлите” бившият левскар Захари Сираков, наследил на поста уволнения след азерското дране Георги Дерменджиев, се справи изключително добре със задачата си и приземи амбициите на геренския собственик Наско Сираков, заради когото реално той си тръгна от клуба преди 3 години.

Така в един мач с поделено надмощие, Лудогорец стигна до триумфа с едно на мъка срещу жълтите „сини” в 86-ата минута, след като бразилецът Кайо Видал стреля топовно отвъд наказателното поле, топката се върна при него от гредата и той с втори мигновен шут като на игра на флипер я удари от воле и при последвалия рикошет в резервата на гостите Клеман Икена тя влетя със страшна сила в мрежата. Това бе първият гол, който пуска Левски от 443 минути и подпечата и първата му загуба в настоящата кампания.
„Сините” продължават обаче да държат върха в класирането с 12 точки, докато Лудогорец се изкачи до 4-тото място с 3 по-малко.

В следващия кръг селекцията на Станислав Генчев приема Хебър, докато разградчани  гостуват на Берое.