0

Л удогорец направи равенство 2:2 с украинския гранд Шахтьор Донецк в последната си контрола на подготвителния лагер на българските футболни шампиони в Турция. Този месец „миньорите“ продадоха свой футболист за 100 милиона евро – Михайло Мудрик в Челси.

В момента Шахтьор има футболисти, оценени за общо 78 милиона евро, докато тези на Лудогорец – на 32,7 милиона евро, показва справка в специализирания сайт „Трансфермаркт“.

Срещу украинците разградчани отбелязаха два гола в рамките на секунди в средата на първото полувреме, като Антон Недялков асистира и за двата, съобщи БТА.

Българският национал първо подаде прекрасен пас в наказателното поле от лявото крило за попадение на Игор Тиаго в 27-та минута, а две минути по-късно го направи от същата позиция и за Густаво Нонато.

Кирил Десподов не успя да се разпише на два пъти с удари от границата на пеналта през второто полувреме, а Шахтьор намали в 72-та минута чрез Ласина Траоре. 

Украинците стигнаха и до изравняване в шестата минута на добавеното време от спорна дузпа. Тя бе реализирана от Артьом Бондаренко.

Това беше последната контрола на Лудогорец в Турция, от която треньорът Шимунджа изрази задоволство.

"Играхме изцяло съсредоточени и в духа, който искам да виждам срещу силен съперник. Доволен съм от показаното от първата до последната минута. Все още имаме няколко дни да работим още, за да се подготвим за първия ни мач срещу Спартак Варна. 

Ще направим необходимото, за да има свежест в нашия състав. Искам да запазим тази агресия, която видях днес. Важно е да работим и в двете фази на играта. Ще подобряваме свежестта и динамиката в действията ни. Ако това не се случва, ще страдаме. Сега натоварихме някои футболисти през всичките 90 минути. Адаптацията е доста важно нещо във футбола", заяви Шимунджа пред Диема спорт. 

 Шампионите на България започват пролетния дял на Първа лига на 11 февруари от 15 часа срещу Спартак във Варна. 

Само пет дни по-късно "орлите" играят първия си мач срещу Андерлехт в Лигата на конференциите.
Състав на Лудогорец: Серджио Падт, Оливие Вердон, Аслак Витри, Антон Недялков, Франко Русо (77-Игор Пластун), Мануел Шоу (77-Якуб Пьотровски), Педро Нареси, Густаво Нонато, Игор Тиаго (77-Матиас Тисера), Бернард Текпетей и Кирил Десподов.

Състав на Шахтьор: Андрий Пятов, Андрий Тотовицкий, Георги Гочолейшвили, Данило Сикан, Андрий Борячук, Лукас Тейлър, Олег Очеретко, Игор Назарина, Едуард Козик, Антон Хлущенко и Ярослав Ракицкий.