0

Б ившият старши треньор на Поморие, Дунав (Русе) и Черноморец (Бургас) Малин Орачев е отказал да влезе в щаба на Тодор Янчев в ЦСКА 1948, твърди БТА.

Орачев е имал разговори с управата на 3-ите в есенното класиране на Първа лига, но двете страни не са стигнали до споразумение. За последно легендата на Нефтохимик (Бс) и Локомотив (София) беше част от щаба на Петър Хубчев в Берое. Иначе Орачев е известен като истински работохолик и един от хората, които не спират да инвестират в собственото си футболно образование с посещения на курсове и практики в Западна Европа.

Преди него с ЦСКА 1948 не се разбра и Неделчо Матушев. Бившият селекционер на младежкия национален отбор и наставник на бургаските Нефтохимик, Черноморец, Локомотив (Пловдив), както и със сериозен опит в Украйна, също не е бил очарован от предложението, което е получил.

Днес пък стана ясно, че Румен Трифонов също е предпочел да остане на работа в школата на ЦСКА, вместо да се мести в конкурентите, които играят домакинските си мачове в Бистрица.

Тодор Янчев пое отбора на ЦСКА 1948 след изненадващата оставка на Любослав Пенев. Пенев си тръгна веднага след края на есенния дял заради разминавания във вижданията за бъдещата съвместна работа. Заедно с него си тръгнаха спортният директор Радослав Здравков и главният скаут Методи Томанов.

Но не само Пенев напусна тима от треньорския екип. Валентин Илиев, който изведе втория отбор на ЦСКА 1948 на върха във Втора лига, също подаде оставка и се раздели с клуба. В момента ръководството пък се стреми да намери опитен асистент на Янчев, за когото това ще бъде първи самостоятелен опит в елита на българския футбол като старши треньор.