0

Л евски загуби с 2:3 с Ал-Кувейт във втората си контрола по време на в Дубай. "Сините" поведеха бързо с 2:0 с голове на Марин Петков и Уелтън, но в края на мача кувейтците вкараха трио попадения чрез автогол на Дейвид Михалев, а два пъти се разписа Ал Хюсеин в последните 8 минути.  

В четвъртата минута Филип Кръстев изведе добре Роналдо отдясно, бразилецът центрира, но кувейтски защитник изби.

В 13-ата минута при бърза атака Ивелин Попов подаде на непокрития Филип Кръстев отдясно, той би в тялото на вратаря Абдулрахман Камеел, който изби топката с крак.

В 20-ата минути "сините" откриха резултата. Марин Петков получи топката пред наказателното поле на съперника, нагласи я на левия си крак и с плътен удар в десния ъгъл на вратата направи 1:0 за третия си гол в две контроли до момента.

В 25-ата минута Уелтън финтира противник отляво и стреля в долния десен ъгъл на вратата от границата на наказателното поле за 2:0.

В 33-ата минута Попов изведе Роналдо на удобна позиция, но вратарят излезе напред и спаси удара му с тяло. Малко след това Роналдо стреля с глава над напречната греда при изпълнение на корнер.

В 39-ата минута Филип Кръстев нацели напречния дирек с мощна тупалка от 25 м.

На почивката Станимир Стоилов направи някои смени при "сините", като Рикардиньо влезе в игра и застана на позицията централен нападател, докато Марин Петков се върна като ляв халф-бек. 

На терена се появиха още вратарят Николай Михайлов, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Илиян Стефанов. 

При новата схема на игра Асен Митков се премести да играе в центъра на терена.

Тимът на Кувейт успя да вкара гол в 62-рата минута, но той бе отменен заради положение на засада.

В 75-ата минута Левски си отбеляза автогол за 1:2 - младият Дейвид Михалев изчисти топката, която рикошира в тялото на Ван дер Каап и влетя във вратата на Николай Михайлов.

В 82-рата минута Али Хюсеин бе изведен зад защитата на Левски и с удар покрай Николай Михайлов направи 2:2.

В последната минута Ал Хюсеин вкара втория си гол, след като бе изведен отляво и се разписа с диагонален изстрел.

В добавеното време Александър Божилов от Левски уцели десния стълб на вратата на кувейтците и пропусна да изравни.