0

Л евски излезе с опровержение на твърденията на бившия изпълнителен директор на клуба Ивайло Ивков, че „сините“ му дължат заплати и това може да спъне Левски по пътя към вземането на лиценз.

От клуба разясниха как е протекла комуникацията с Ивков, след като той беше освободен от поста изпълнителен директор през пролетта на 2023 г., като Левски обеща да отговори на Лицензионната комисия относно искането на Ивков.

Ето какво написаха „сините“:

„Във връзка с публикации в медиите и запитвания от страна на привърженици относно подадена молба до Лицензионната комисия на футболната ни централа от г-н Ивайло Ивков за неизплатени просрочени задължения за плащане на обезщетение в размер на 3 брутни заплати за предсрочно прекратяване на договора за управление, както и последвало интервю по темата от същия пред БНТ, сме длъжни да разясним пред „синята“ общност следното:

ПФК Левски оспорва твърдените вземания. Клубът няма просрочени задължения към г-н Ивайло Ивков, доколкото претендираните вземания не са изискуеми, поради обстоятелството същите не са надлежно установени по основание и размер от надлежен орган, т.е. не са безспорни.

Относно твърдението на г-н Ивков, че не е претендирал за сумите, а е искал да подпише споразумение (неясно за какво) сме длъжни да публикуваме постъпилите в клуба покани от г-н Ивков, цитирани в молбата му до Лицензионната комисия, за да се установи истината, която е важна за всички левскари.

ПФК Левски ще отговори на Лицензионната комисия в дадения от нея срок относно подаденото искане от г-н Ивайло Ивков.

Само Левски!

От ръководството на ПФК Левски“.