0

Б отев Пловдив иска под наем атакуващия халф на ЦСКА Станислав Шопов, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Предложението е футболистът да премине на „Колежа“ веднага след нова година със срок на договора до края на сезона и евентуално наемът да бъде продължен и за следващия. Засега не е ясно дали шефовете на „червените“ ще се съгласят на подобна сделка. Според запознати обаче това едва ли ще стане, ако условията не са много изгодни. Шопов е важна част от тима на Нестор Ел Маестро, въпреки че е резерва. До момента той има 10 мача от началото на сезона в елитната дивизия, но само в два е започвал от първата минута.

Станислав Шопов е юноша на Ботев Пловдив. През октомври 2020 година „канарчетата“ го продадоха на нидерландския „Хееренвен“ за 250 000 евро. През лятото на миналата година ЦСКА го привлече, след като той стана свободен агент. През тази година Шопов записа и два мача за първия тим на България под ръководството на Младен Кръстаич – загубата от Унгария с 0:3 и равенството с Литва 1:1. Сега новият национален селекционер Илиан Илиев не го е повикал за мачовете с Унгария и Сърбия. 

"Според мен във всички аспекти се справихме по-добре от Хебър и заслужено победихме – коментира Шопов след победата над тима от Пазарджик. - Заслужавахме да вкараме много по-рано гол. Първият гол ни донесе спокойствие, но дори да не бяхме вкарали до почивката, това със сигурност щеше да се случи. Като футболисти на ЦСКА сме свикнали с критиките, всеки отбори е свикнал да носи критика, всеки мач играем за победа.

Чувствам се във форма и, разбира се, радвам се за головете, които отбелязах. Като всеки искам да играя все повече, мисля, че с такива игри това ще се случва, това е, което мога да направя. Лично за мен ЦСКА има сили да спечели и двата трофея в България, но нека да видим след мачовете, които ще играем."