0

Т реньорският щаб на Лудогорец  - Георги Дерменджиев, Тодор Живондов, Светослав Дяков, както и старши-треньорът на Лудогорец II Захари Сираков и асистентът му Емил Иванов, присъстваха на онлайн семинар. 

Бе наблегнато на спорни ситуации и тълкуванието им, най-вече при дузпите и червените картони. 

Семинарът премина под егидата на заместник-председателя на Съдийската комисия на УЕФА Карлос Веласко и шефа на съдийската комисия на българската централа Давид Борбалан.

От Лудогорец издадоха колегите си от клубовете от Първа и Втора лига, които са отсъствали от клас.

По информация от Разград, публикувана в нарочно съобщение за медиите, от 34 поканени треньори от Първа и Втора лига в България са присъствали единствено Константин Мирчев (Локо Пд), Александър Тунчев (Арда), Николай Митов (Монтана) и Райко Якимов, от чийто профил вероятно е наблюдавал треньорският щаб на Левски.

„За избягалите от час молим Съдийската комисия да повтори онлайн семинара! Така значително ще се намали броят на нелепите жалби и декларации, които ще ни залеят в предстоящия полусезон. Вече прочетохме една такава“, написаха от Лудогорец по повод жалба на Черно море от съдийството в мача между двата отбора вчера, завършил 3:1 тима от Разград.

Варненци обявиха в страницата си, че пускат жалба срещу съдията Волен Чинков, който вчера ръководи мача с Лудогорец (Разград) от 21-ия кръг на Първа лига.

"Моряците" пуснаха в страницата си във Фейсбук видео, в което мотивират решението си за протеста до Съдийската комисия със сравнение на съдийски отсъждания в техни мачове при сходни ситуации.

От Черно море се връщат на мач от миналия сезон, в който Васил Панайотов извършва нарушение, за което е наказан с наказателен удар и жълт картон от Георги Гинчев, тогава ръководил мача.

В 47-ата минута на вчерашната среща Чинков пък е пропуснал, според ръководството на клуба от морската столица, да даде 11-метров удар за тях.

"В едната ситуация Георги Гинчев отсъжда дузпа и втори жълт картон за Васил Панайотов, във втората - без реакция от Волен Чинков и ВАР в 47-ата минута на двубоя, което повлия на крайния резултат!

Пускаме жалба срещу главния рефер на срещата в Разград - Волен Чинков и ВАР съдиите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов!", пише на страницата на моряците.

Източник: БТА