0

Ч ерно море вече е трети, след като смаза с 5:0 Ботев Вр и то само за едно полувреме. Срещата бе дебют начело на гостите за Ивайло Димитров, който смени Даниел Моралес след поредицата лоши резултати.

„Моряците“ решиха всичко още до 21-ата минута. Първо гол на Курьор с глава бе отменен, тъй като в началото на въпросната атака футболист на домакините бе играл с ръка. Първоначално попадението беше признато, но след дълго разглеждане с ВАР реферът Димитър Д. Димитров взе решение да не го признае.

Това обаче озвери още повече варненци и те продължиха да мачкат своя съперник. Така в 14-ата минута Сердюк центрира отдясно, защитник на врачани изби, но право на крака на Васил Панайотов, който с великолепен удар откри резултата – 1:0.

В 21-ата минута резултатът вече беше 2:0. До второто попадение се стигна след истинска комедия от грешки в защитата на врачани. В края Цветомир Панов пробва рефлекса на вратаря Красимир Костов. Той изби лошо, право в краката на Костадин Ничев. След рикошет топката се озова в Матиас Курьор, който с лекота отбеляза едно от най-лесните попадения в своята кариера.

Натискът на Черно море донесе и трети гол във вратата на Ботев. Негов автор стана обичайният заподозрян Евгений Сердюк. Украинецът завърши скоростна атака, която приключи с пас на Матиас Курьор към него – 3:0. В 34-ата минута Влатко Дробаров можеше да отбележи четвърто попадение, но ударът му с глава бе отразен със сетни сили от Красимир Костов.

4:0 обаче стана в 36-ата минута. Тогава Евгений Сердюк даде отличен пас за Пабло Гарсия, който с лекота прати топката в мрежата на врачани.

В 69-ата минута Черно море поведе с 5:0. Отново в прегръдките на своите съотборници беше Евгений Сердюк. Той получи чудесен пас от резервата Сула и с левия крак отбеляза за пореден път.

В края на срещата тежка контузия получи халфът на варненци Васил Панайотов. Той се сблъска с Чавдар Ивайлов и падна лошо на земята. Заради това бе изнесен с носилка и качен на линейка, която го откара до най-близката болница.