0

Т ренировката на българския национален отбор по футбол преди контролата с Танзания бе преместена заради твърде силния вятър в Азербайджан. 

Тактическо бе заниманието преди мача с Танзания в турнира FIFA Series в петък. Тренировката беше отворена за медиите само в първите 15 минути, след което селекционерът Илиан Илиев предпочете да закрие останалата част от работата.

Общото време на терена, в което националният селекционер гледаше изпълнението на задачите беше близо 90 минути.

Нашите на Олимпийския стадион в Баку

 Нашите на Олимпийския стадион в Баку
БТА

Журналистите снимаха началните минути на днешната тренировка на нашите

 Журналистите снимаха началните минути на днешната тренировка на нашите
БТА

Преди това пък българите гледаха видео на противника в своя хотел "Хаят Баку". Стана ясно, че противниците са доста директен отбор, играят с дълги топки и разчитат на мощната си физика в пеналта при статични положения.

Заниманието бе на Олимпийския стадион в Баку, който бе домакин на Европейските игри, посрещна мачове от Евро 2020 и финалъа в Лига Европа между Челси и Арсенал през 2019-а година.

По план тренировката трябваше да се проведе на стадиона "Нефтчи Арена", който обаче отпадна заради неособено добро състояние на тревното покритие. След това домакините предложиха помощния терен на Олимпийския стадион. Изключително силният вятър обаче го направи неизползваем.

Затова нашите излязоха на централния терен, а точно преди тях заниманието си направиха и футболистите на Танзания. Температура от 6-7 градуса и много силен вятър създаде тотален дискомфорт на изненаданите африканци, част от които завършиха тренировката с якета и грейки.

Първият ни мач срещу тима от Източна Африка, заемащ 119-то място в ранглистата на ФИФА, е от 15 ч. в петък в Баку, а следващият е срещу домакините от Азербайджан в понеделник, 25 март.

Междувременно, медийни служители на ФИФА налазиха нашите за интервюта с Илиан Илиев и капитана Десподов. България ще бъде представена в сайта на световната централа след отбора на Монголия.

Източник: БТА